會員登入

用Facebook登入
來Facebook找開命啦!Openlife吧!!

開命書消息

 

上線會員

觀看所有會員
現在有:
11310個訪客在線
54個會員在線
已選取0

維多利寵物醫院 維多利寵物醫院

維多利寵物醫院相片

維多利寵物醫院
維多利寵物醫院
維多利寵物醫院

基本資料

診所名稱
維多利寵物醫院/維多利寵物診所
診所英文名稱
Victoria Veterinary Hospital
地址
新界元朗民合徑8號幸福樓2期地下11號舖
電話
(852) 2477 8929
傳真
(852) 2477 9314
緊急聯絡
(852) 7116 3282-8929

詳細資料

緊急應診服務
24小時診症
24小時應診

地圖

網友評論

4 位網友的平均評分。

提提您:會員登入後才可看到即時留言的喔!
非會員也可看到留言,不過並非即時的,請注意喔!
若要選寫評論,請先登入或註冊成為會員,歡迎您!
整體評分 
 
4.4
專業態度 
 
4.5  (4)
衛生環境 
 
4.8  (4)
價錢合理 
 
4.0  (4)
 
維多利寵物醫院 2015-08-24 06:48:43 QBL 1.00000000 10 1
整體評分 
 
1.0
專業態度 
 
1.0
衛生環境 
 
1.0
價錢合理 
 
1.0
QBL 評論員: QBL    2015年8月24日
查看我的所有評論

無奈的經歷

在元朗區夜診有急事就只能去24小時既維多利, 這也很明白. 貓貓不幸被狗咬傷, 家人帶往求診. 我在外地收到診所打來的電話. 說貓貓情況嚴重, 如要搶救便要馬上做手術. 不然就讓牠離開. 我當時看不到情況. 只能問該護士, 她說有可能肺穿左. 我在電話後聽到貓貓大叫. 我說佢咁有力仲叫到, 如救到的話可救. 她馬上說做手術起馬要二萬, 我說什麼手術她說不出. 我說手術成功率有多少, 她說一至兩成, 可能之後還要住氧氣箱. 我也哭不成聲了. 再問家人, 因我不在場看不到. 在跟家人相討其他, 護士再一次報價說三萬多.......當然如果得一兩成, 好返後再住氧氣箱的話那何必一生受苦. 我與家人就看情況比貓貓打針走. 第二天我提早班機趕回來. 處理貓貓及安葬. 我拿起貓貓時只看見在頸上的咬傷, 胸腹不見有任何傷痕. 摸了牠的骨骼也沒有什麼骨折的異樣. 當然我不是專業, 但從整個過程當中我看不出這家診所能給予專業的判斷. 只感到他們逼你作出選擇. 要麼就付錢, 要麼就打針. 貓貓有力大叫, 不是心肺能支撐到的. 當然, 事已過去, 我只能作檢討. 但這次經歷令我永遠不會再看這家診所求醫了.

該評論對您有價值嗎? 
30
維多利寵物醫院 2015-03-20 11:08:10 ViewFromMountainTop 1.00000000 10 1
整體評分 
 
1.0
專業態度 
 
1.0
衛生環境 
 
1.0
價錢合理 
 
1.0

維多利變咗質

我三隻貓由bb到十幾歲都係睇維多利。但係感覺而家變咗質,得個貴字。佢哋做sedation檢查時搞唔惦隻貓又唔call主人,一心就係想快快搞完,快快收錢,結果搞到我隻貓傷哂,嚇到死吓死吓,返到屋企幾日都唔敢食,唔敢瞓,唔敢尿。最嬲係打去問點解,重勁賴我隻貓惡,話可能係癌細胞上腦,blablabla ... 後來帶隻貓去其他診所睇,就話係嚇親,話雖然驗到有腫瘤,但係應該未發病到咁嚴重,惡唔關癌細胞上腦事。
而事後亦證明只係被嚇親,個多星期後平和翻,五個月後先癌症發病。病發後喺屋企無論點辛苦都好乖,好平和,直到八星期之後見佢太辛苦,比佢打針走。而家每每諗起我隻貓被搞到傷哂,被冤枉都好嬲,好難過。諗起佢喊住叫我唔好留低佢,而我就將佢留低被搞到傷哂,我都好自責,怪自己推佢去受苦。我對維多利真係好鬼失望,從此轉去其他獸醫診所,發現價錢比維多利合理,服務比維多利周到,醫術都好好。

該評論對您有價值嗎? 
40
維多利寵物醫院 2012-12-27 04:16:09 Toffee Cat 8.33333333 10 1
整體評分 
 
8.3
專業態度 
 
9.0
衛生環境 
 
9.0
價錢合理 
 
7.0
Toffee Cat 評論員: Toffee Cat    2012年12月27日
最後更新: 2012年12月27日
查看我的所有評論

醫生專業

我有3隻貓貓,因為住係屯門,一直去開屯門的獸醫診所,第一次去到去元朗維多利係因為要睇急症...
1.貓仔咳嗽,但食得、玩得,便便正常,無發燒,講真第一次覺得醫生唔係咁pro,貓咳嗽俾杜蟲藥同抗生素,又收得貴。但係食左第一日藥之後真係無咳,之後先知原來寄生蟲都可以導致貓咳嗽。
2.肥貓大便有血,去屯門置x睇,醫生俾左益生菌,食完之後便秘,大便仍有血。結果,都係要去返元朗維多利,醫生話佢有少少傷風,大便有血,可能同腸胃敏感/傷風有關,俾抗生素同食id腸胃罐罐,食左3日藥,傷風同便血都好番。
3.懷疑貓仔尿道炎,醫生check 左膀胱,話佢反而係便秘,但我唔係好相信,結果我一星期後又捉貓仔去睇醫生,照埋x-ray,結果真係便秘,通便之後完全正常。醫生仲叫我唔好咁緊張,因為主人的壓力,貓貓係感受到的。
4.貓bb之前係屯門xx醫療中心斷錯症,持續2星期肚痾、流眼水、噴嚏、仲瘦左...,元朗維多利dr. jeremy一睇就話係貓傷風,食左2日藥,便便正常,無再流眼水
雖然維多利係貴d,但基本上醫生都係較專業,姑娘態度真係一個個,有人話lee求度d醫生成日叫人驗lee樣驗個樣,但我睇左幾次,都無lee種情況,有須要先要驗。
總括而言,我覺得貓貓好返先係最重要,貴少少都ok~
睇貓貓,推薦Dr.Jeremy

該評論對您有價值嗎? 
30
維多利寵物醫院 2012-06-04 14:46:05 花朵朵 7.33333333 10 1
整體評分 
 
7.3
專業態度 
 
7.0
衛生環境 
 
8.0
價錢合理 
 
7.0
花朵朵 評論員: 花朵朵    2012年6月04日
查看我的所有評論

好愛我隻貓

我真係好愛我隻貓,所以佢有d咩事我都會特別緊張同留意,上星期天氣唔係幾好,我隻貓不停流眼水,好多眼垢,咁我就帶左我隻貓去維多利睇,之前都有睇開,覺得都ok,不過個日去睇,唔知咩事,1.預約極都夾唔到時間,好多人睇.2.個獸醫唔知做咩好似轉左性咁.唔同左.態度認真麻麻~搞到個過程唔係好愉快.以前都冇試過.不過我隻貓睇完之後番到屋企情況真係有改善到,呢樣真係堅嘅~

我個人就覺得維多利係好嘅,係有時唔知撞埋邊日個獸醫態度唔好ja!

該評論對您有價值嗎? 
00